Jason
Perancangan Kewangan

Membantu Anda Menghadapi Situasi Menduga

Pengenalan Diri

Jason Chook adalah seorang usahawan yang berpengalaman selama 11 tahun dalam sektor kewangan perbankan. Dia berdedikasi untuk membantu dan memberi inspirasi kepada lebih banyak orang untuk menyelesaikan masalah kewangan mereka melalui Pengurusan Hutang yang berkesan.
 
Dia telah membantu banyak individu dan SME dengan hutang bank dan pinjaman bank mereka. Dia telah menyelesaikan, sebagai purata bulanan, hutang kad kredit sebanyak RM2 hingga 3 juta, termasuk skim pembayaran pinjaman yang lebih terkawal, sehingga menyelamatkan banyak orang yang ditanggung hutang dari kebankrapan yang akan segera berlaku.

 
PERKHIDMATAN KAMI
 
Pembiayaan Peribadi Islamic

Individu meminjam pinjaman peribadi dari bank. Pinjaman peribadi tidak dijamin dengan aset apa pun, dan tidak sama dengan pinjaman rumah atau kereta. Oleh kerana tidak terjamin, pemiutang tidak mempunyai jaminan untuk dilelong sekiranya berlaku kegagalan. Pinjaman peribadi bank boleh digunakan untuk melabur dalam perniagaan, mengubahsuai rumah anda, perbelanjaan perkahwinan, percutian keluarga, yuran pendidikan, membeli alat elektronik atau peralatan rumah tangga, membersihkan perbelanjaan perubatan yang tidak dijangka, atau sebarang kecemasan lain. Untuk memohon pinjaman peribadi, seseorang mesti dapat membuktikan bahawa anda mempunyai sumber pendapatan tetap. Ini berlaku untuk pekerja, pemilik perniagaan yang bekerja sendiri, atau pelajar. Majikan anda, sejarah kredit, umur, pekerjaan, pekerjaan, kemampuan membayar balik pinjaman, dan tempat tinggal adalah syarat umum yang akan dinilai oleh bank.

- Kelulusan Pinjaman Cepat.
- Menyatuan Hutang
- Cash di Tangan
- Kadar Faedah Rendah
- Bayaran Bayaran Lewat Lebih Rendah
- Amaun Bayaran Balik Tetap
 
Pinjaman Perniagaan

Pada masa kini, Perusahaan Kecil dan Sederhana (SME) menghadapi banyak jenis kekangan perniagaan seperti persaingan, permintaan dan penawaran yang tidak konsisten, peningkatan kos berubah, kekurangan tenaga kerja, kadar perolehan yang tinggi, aliran tunai, sumber daya terhad, dan peraturan pemerintah yang selalu berubah. Semua ini akan memberi kesan kepada perniagaan.

Terdapat banyak jenis pinjaman SME di pasaran yang dapat membantu perniagaan mengatasi masalah yang disebutkan di atas. Sama ada anda mencari penyelesaian atau memerlukan lebih banyak aliran tunai untuk pengembangan perniagaan, berikut adalah perkara penting yang harus anda pertimbangkan. Kadar faedah, tempoh, undang-undang dan ketelusan pinjaman adalah bidang utama yang akan membantu perniagaan anda berkembang, mencapai objektif syarikat.

- Pembesaran Perniagaan
-  Pelepasan Cukai
- Menambah Modal Kerja
- Untuk Membeli Harta Tanah
- Untuk Membeli Peralatan
- Untuk Membeli Inventori
 
Pembiayaan Semula Pinjaman Rumah

Pembiayaan semula rumah bermaksud mengganti gadai janji yang ada dengan pinjaman baru dengan terma dan syarat baru untuk menurunkan ansuran bulanan anda dan / atau untuk mendapatkan kadar faedah yang lebih baik. Perhatikan bahawa pembiayaan semula boleh menjadi mahal dan memakan masa kerana anda perlu melakukan kajian mengenai bank mana yang menawarkan kadar faedah terbaik kepada anda. Ia dapat menjimatkan wang anda, dan anda mungkin dapat membayar lebih sedikit setiap bulan. Sebilangan besar orang memperoleh pinjaman perumahan dari institusi perbankan. Terdapat lebih daripada 16 bank di Malaysia, dan bank-bank ini menawarkan pakej yang berbeza untuk memenuhi keperluan pengguna yang berbeza. Pakej pinjaman yang berbeza akan mempunyai pelbagai ciri, yuran, dan caj; setiap bank akan mempunyai keperluan dan kualiti perkhidmatannya. Oleh itu, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai semua syarat bank untuk permohonan pinjaman perumahan anda.

- Mengembalikan wang tunai
- Tukar Pemilikan
- Tukar bank
- Perbezaan
- Melanjutkan pinjaman anda dan membayar ansuran bulanan yang lebih rendah
- Anda menghadapi kesukaran menguruskan hutang dan perlu menyatukan
 
BAGAIMANA KITA BEKERJA
 
Langkah 1: Kaunseling Kredit

Kami menyemak profail berdasarkan dari Credit Tip-Off Service (CTOS) anda untuk memahami keadaan semasa anda secara lebih terliti
Langkah 2: Perkhidmatan Perundingan Khas

Menawarkan penyelesaian dan memberikan nasihat yang sesui khas untuk anda.
Langkah 3: Penyelesaian yang dipribadikan

Setelah anda memahami dan menyetujui penyelesaian yang dicadangkan, kami akan menyediakan dan meneruskan penyelesaian khusus yang memenuhi keperluan anda.
 
Langkah 4: Penyerahan Permohonan

Kami akan mengumpulkan semua dokumen dan informasi yang diperlukan untuk meneruskan langkah penyerahan permohonan bank.
Langkah 5: Kelulusan Pinjaman

Permohonan pinjaman anda akan diproses. Kami akan memaklumkan anda sekiranya terdapat sebarang kemas kini dengan serta merta.
Langkah 6: Perkhidmatan Follow-Up

Kami akan memastikan dana dari bank dapat diperolehi dan dijalankan secara lancar.
 
TERAS PERNIAGAAN

HAPUSKAN HUTANG JAHAT, MENGEKALKAN HUTANG BAIK, DAN MENINGKATKAN NILAI SIMPANAN
 
Easy Solutions tidak terlibat dalam perniagaan pinjaman wang. Kami hanya memberikan servis perundingan profesional dan memberi serangkaian perkhidmatan untuk membantu anda menguruskan hutang anda dan juga mendapatkan pakej pinjaman bank yang lebih bagus. Selain ini, kami juga memberi platform perlaburan yang sempurna untuk semua pelanggan supaya dapat menjanakan keuntungan dengan tanpa sebarang keraguan.
 
Soalan Lazim
 
S : Langkah-langkah untuk memohon?
J : 3 Langkah yang mudah dan cepat untuk mendaftar
Langkah 1:Hubungi kami dengan mengisi borang permohonan dalam talian untuk membuat laporan pemeriksaan kesihatan kewangan.

Langkah 2: Penasihat kami akan menghubungi anda dalam tempoh 3 (Tiga) hari bekerja untuk membuat pengesahan dan memberi cadangan dalam memohon pembiayaan yang paling bersesuaian kepada anda. Dengan itu, pihak kami dan anda dapat mewujudkan komunikasi yang erat dalam menyediakan penyelesaian yang paling baik untuk menghasilkan gaya hidup yang bebas dari keberhutangan.

Langkah 3: Hantarkan semua dokumen yang diperlukan serta menandatangani dokumen perjanjian. Bayaran pendahuluan tidak diperlukan. Bayaran hanya dibuat setelah pembiayaan anda diluluskan.

S : Adakah saya perlu membuat pembayaran pendahuluan?
J : Anda tidak perlu membuat pembayaran pendahuluan.

S : Adakah penalti / bayaran akan dikenakan sekiranya saya tidak menjalankan perkhidmatan yang diberikan selepas rundingan pertama?
J : Sama sekali tidak. Kami menawarkan khidmat rundingan percuma dan hanya akan mengenakan caj kepada pelanggan apabila mengambil rancangan kami telah berjaya.

S : Bilakah saya harus memohon pinjaman peribadi?
J : Bergantung pada keadaan dan keperluan anda, perunding kewangan kami akan memberikan anda analisis dan tawaran yang menyeluruh anda alternatif terbaik untuk memenuhi permintaan anda.

S : Apakah kegunanan pembiayaan yang saya mohon?
J : Penyatuan Hutang, Penjelasan bil-bil kad kredit, Pengubahsuaian Rumah, Perbelanjaan Perkahwinan, Memulakan atau mengembangkan perniagaan, Perbelanjaan perubatan atau hospital, Tujuan Pendidikan, Pembiayaan kenderaan, Pembelian aset/hartanah, Percutian dan lain-lain.

S : Adakah saya akan mendapat kadar faedah pinjaman yang lebih murah dengan memohon melalui Easy Solutions?
J : Kadar faedah pinjaman tertakluk kepada syarat setiap pelanggan seperti penilaian kredit. Perunding kewangan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk memastikan anda mendapat tawaran terbaik untuk mencapai matlamat anda.

S : Bagaimanakah proses pembayaran balik pinjaman?
J : Pinjaman anda dibayar balik secara bulanan. Jangan risau! Penasihat kami akan mencadangkan jadual bayaran ansuran kepada anda apabila menyediakan cadangan pembiayaan kepada anda.
 
Komen Komen dari pelanggan kami
 
Switch To Desktop Version